Czym powinna cechować się prawdziwie smaczna pizza rodem z Włoch?

smakowita pizzaPizzerie cieszą się w Polsce wielką popularnością. Pizza to potrawa, która przywędrowała do nas z kuchni włoskiej. Ciekawostką na pewno będzie fakt, że w tamtejszych restauracjach nie tylko możemy liczyć na ogrom różnorodnych dodatków, ale zamawiając pizzę dostaniemy ją tylko w jednym rozmiarze i co najciekawsze bez ketchupu bądź sosu czosnkowego. Pizza we Włoszech podawana jest niepokrojona i cała przyjemność jej jedzenia polega na odrywaniu palcami kolejnych kawałków ciasta. Włosi na swoich plackach używają świeżych ziół, które dodawane są dopiero na gotowe danie. Tyle o różnicach między Polskimi a włoskimi dodatkami. Teraz kilka słów o tym, co dostaną Państwo u nas. Przygotowaliśmy dla Was bardzo różnorodną ofertę smacznej pizzy, która dopasowana jest do podniebień i gustów kulinarnych Polaków. Cenimy jednak kulturę włoską, dlatego staramy się przynajmniej smakiem nawiązywać do tego, co dostaliby Państwo w prawdziwie italijskiej restauracji. Oferujemy również dowóz, co na pewno ucieszy domatorów lubiących delektować się smakiem pizzy w zaciszu własnego domu.

Prawdziwa i smaczna pizza musi być przygotowywana z zachowaniem pewnych niezwykle istotnych zasad:

  • ciasto musi być cienkie, żeby nie zabijało smaków najistotniejszych dodatków.
  • dodatki muszą być odpowiednio dobrane, nie może być ich za wiele.
  • ser na pizzy powinien być dobrej jakości. Włosi szczególnie polecają mozzarellę, która po upieczeniu nie tylko jest rozciągliwa, ale ma bardzo delikatny smak podkreślający całe danie.
  • mąka używana na ciasto powinna być typu 00.
  • sos na spód powinien być wyraźny, ale jednocześnie bardzo delikatny. Błędem jest używanie ketchupu. Najlepszy sos powstaje z prawdziwych pomidorów.

Smakowita pizzaKierując się tymi wszystkimi zasadami można stworzyć danie, którego smak będzie jedyny w swoim rodzaju. Nasza pizzeria stara się dopasować do gustów wszystkich gości, którzy doskonale wiedzą jak ważna jest jakość produktów. Tradycyjna Polska pizza różni się znacząco od tej, którą oferują nam Włosi, ale to wcale nie oznacza, że nie może być smaczna. Duże znaczenie ma piec. Ten, który będzie ogrzewany drewnem z pewnością sprawdzi się znacznie lepiej. Aromat drzewa przeniknie do ciasta dodając niesamowitego bodźca smakowego, który dla miłośników tego prostego dania może stać się prawdziwym afrodyzjakiem. Na tle innych fast foodów pizza wypada zdecydowanie najlepiej, ponieważ jest najmniej kaloryczna. W związku z tym mogą sobie na nią pozwolić nawet osoby, które borykają się z kilkoma nadmiernymi kilogramami.

No Comments

Post a Comment